Nová generace Renault Trucks Master Red EDITION: efektivní a všestranná

Novy Master _CZ1

Značka Renault Trucks oznámila uvedení nové generace lehkých užitkových vozidel Renault Trucks Master Red EDITION, ke kterému dojde v roce 2024. Tato nabídka zahrnuje širokou nabídku nástaveb a podtrhuje závazek Renault Trucks poskytovat řešení přizpůsobená profesionálům na míru.

Renault Trucks představuje novou generaci Renault Trucks Master Red EDITION: všestranné a propojené lehké užitkové vozidlo, optimalizované pro městský provoz. Ve své elektrické verzi vyniká tichým chodem, při provozu nevypouští žádné emise CO2 a umožňuje neomezený přístup do všech městských oblastí, přičemž zachovává kvalitu života místních obyvatel.

• Zcela nové, aerodynamické a efektivní vozidlo

Díky zcela novému aerodynamickému designu se Renault Trucks Master Red EDITION E-Tech může pochlubit výrazným snížením spotřeby energie, a to až o 21 % ve srovnání s předchozí generací.

Elektrické verze s akumulátory o kapacitě 40 kWh nebo 87 kWh umožňují dojezd více než 410 km (dle WLTP).

Verze se spalovacím motorem nabízí novou, účinnější motorovou platformou a produkují mnohem méně C02 emisí. K dispozici jsou výkony od 105 k do 170 k a nová 9stupňová automatická převodovka pro větší potěšení z jízdy.

• Nabídka na míru, přizpůsobená každé činnosti

Renault Trucks Master Red EDITION vyniká svojí přizpůsobivostí a řadou možností adaptací. Vozidlo je možné objednat už z výroby se skříňovou nástavbou, jako sklopný valník anebo furgon pro zásilkové služby. Renault Trucks dále nabízí širokou škálu dalších nástaveb a vybavení, které splňují požadavky zákazníků.

Renault Trucks Master Red EDITION je k dispozici v pěti různých provedeních: podvozek s kabinou (L2, L3), plošina k dostavbě (L2, L3), furgon (L2H2, L3H2), furgon s prodlouženou kabinou (L2H2, L3H2) a přepravník osob.

Velké množství mechanických a elektrických předpříprav Renault Trucks Master Red EDITION usnadňuje montáž nástavby.

Renault Trucks nabízí navíc čtyři volitelné sady pro další personalizaci vozidla:

• "Delivery" pro snadnější doručování
  • "Parking Assist" pro snadnější manévrování v centrech měst
  • "Storage" pro optimalizaci nákladového prostoru
  • "Driver Assist" pro maximální bezpečnost řidičů a účastníků silničního provozu

• Pokročilé funkce pro větší bezpečnost a pohodlí

Renault Trucks Master Red EDITION a Renault Trucks Master Red EDITION E-Tech nabízí ve standardní výbavě exkluzivní vybavení pro zvýšení jízdního komfortu: přístrojovou desku přizpůsobenou potřebám řidiče, 10,1palcový sekundární displej, indukční nabíječku a kompatibilitu s Apple CarPlay a Android Auto, přístup ke službám Google, automatickou klimatizaci a velkorysý úložný prostor.

Renault Trucks Master Red EDITION E-Tech má ve standardní výbavě také digitální přístrojovou desku.

Nové pokročilé pomocné asistenty řízení (ADAS) zvyšují bezpečnost a pohodlí při jízdě.  Nový Renault Trucks Master Red EDITION může být vybavený adaptivním tempomatem a omezovačem rychlosti, parkovacími senzory (zadní, přední a boční) s couvací kamerou, systémem varování před opuštěním jízdního pruhu, systémem sledování mrtvého úhlu a rozpoznávaní dopravních značek.  Díky menšímu poloměru zatáčení nabízí Renault Trucks Master Red EDITION optimální ovladatelnost, která ulehčuje manévrování v městských centrech.

Renault Trucks Master Red EDITION vyniká výraznými designovými prvky, které jsou symbolem značky: přední maskou s červenou linkou nebo charakteristickými identifikačními štítky Red EDITION po stranách. Červené bezpečnostní pásy, exkluzivní potahy sedadel a koberce doplňují celkový design vozidla.

• Kompletní nabídka služeb pro optimální produktivitu

Renault Trucks Master Red EDITION je ve své dieselové nebo elektrické verzi plně propojen a otevírá cestu k rozvoji nových specializovaných služeb. Personalizovaný dynamický plán údržby umožňuje plánování a kombinaci servisních úkonů, což zaručuje maximální dostupnost vozidla. Řidiči také dostávají upozornění na stav svého vozidla prostřednictvím speciální aplikace.

Renault Trucks Master Red EDITION E-Tech přichází s komplexní nabídkou služeb speciálně navržených pro elektrická vozidla:

• Audit, instalaci a údržbu nabíjecí infrastruktury
  • Programování a monitorování dobíjení vozidla atd.

Pro celkovou kontrolu nákladů nabízí Renault Trucks Financial Services řadu finančních plánů a na míru šitá řešení pojištění.

• Odborné znalosti sítě Renault Trucks v oblasti těžkých nákladních vozidel přinášejí výhody i užitkovým vozidlům

Zákazníci lehkých užitkových vozidel mohou profitovat z odborných znalostí značky Renault Trucks v oblasti těžkých nákladních vozidel a husté servisní a distribuční sítě (1400 center v Evropě).

• Technická specifikace Renault Trucks Master Red EDITION E-Tech

Celková hmotnost vozidla: až 4 t

Užitečné zatížení: až 1 600 kg (podvozek s hmotností 3,5 t bez nástavby)

Kapacita: až 5 europalet